2018-05-27
呢排工作超忙搞到心情唔多好,老公話帶我食好野等我開心返。今晚佢帶咗我的去旺角食火鍋放題,仲叫我盡情食多啲😆😆餐廳環境不錯,裝修精緻。餐牌有4個唔同價錢放題可以揀,我地揀咗$298餐包埋刺身放題,仲送埋尊上海鮮拼盤一份。店家好貼心供應埋手機保護套,髪圈,除臭劑,圍裙等等。刺身選擇都算多,落order時寫上件數就可以。其他食物亦分門別類,方便食客剔選。而飲品甜品就自助型式,$298餐仲包埋啤酒,sake任飲,我地當然都有叫支sake暢飲一下。日式胡麻沙律沙律菜新鮮爽脆,配上胡麻醬非常滋味。刺身拼盤甜蝦肉質鮮甜,魷魚爽口彈牙,赤貝爽脆鮮美,象拔蚌片鮮嫩爽口。之後先上雞煲,雞肉鮮嫩多汁,味道甘甘甜甜,有少少藥膳feel 。食完雞煲就開始烚下烚下,揀咗蕃茄濃湯鍋,蕃茄味香濃滑順,味道突出。專上海鮮拼盤,每款海鮮都非常新鮮,尤其大蝦肉質爽口彈牙,鮮甜又夠大隻。安格斯牛肉鮮嫩軟滑,脂肪比例均勻極上牛肉肉濃比較濃郁,有咬口丹麥豚肉雖然油花不算太多,但肉質鮮美極品一口牛牛肉粒鮮嫩多汁,入口juicy , 而且肉味香濃,加上用小鐵板煎過更添香氣。雖然仲有好多配料可以選擇,但我地已經食到好飽好飽,下次一定要
餐廳環境不錯,裝修精緻。
店家好貼心供應埋手機保護套,髪圈,除臭劑,圍裙等等。
日式胡麻沙律
沙律菜新鮮爽脆,配上胡麻醬非常滋味。
刺身拼盤
專上海鮮拼盤,
每款海鮮都非常新鮮,尤其大蝦肉質爽口彈牙,鮮甜又夠大隻。
安格斯牛肉
鮮嫩軟滑,脂肪比例均勻
極上牛肉
肉濃比較濃郁,有咬口
丹麥豚肉
雖然油花不算太多,但肉質鮮美
極品一口牛
雖然仲有好多配料可以選擇,但我地已經食到好飽好飽,下次一定要再試其他湯底同配料。
而且而家做優惠,只要拎住收據下次就可以減$100或者送養顏花膠雞鍋,睇黎我好快又會再去多次。