2017-04-11 11110 浏览
今日有朋友生日,同左佢去大灜喜食放題好抵食,食物質量同新鮮程度都幾好,食左好多野,上菜速度算快。我地點左一啲刺身。首先,甜蝦粉嫩新鮮, 厚切魚生, 蝦味鮮甜,獨特的質感唯有新鮮的甜蝦刺身獨有,甜味濃郁。其次,三文魚刺身質感像肥肉,但沒有肥肉的味道,慢慢咀嚼後會發現有種很香甜的魚味,值得品嚐!食得多會"上瘾"啊。另外,虎蝦爽口彈牙,鮮甜味比較濃,而且賣相得體,超級鮮美,嫩彈,肉身豐厚。輪到玉子,它金黃的蛋皮、滑嫩的口感,厚厚的,表面也有點像像蛋捲。而赤蝦則味道更為清淡,肉質腍軟不結實,大大隻,咬落去爽口彈牙,又有啲柔軟感同微微的黏性,幾有鮮甜味,值得一試。食落去油甘魚有獨特的甘香,口感油滑幼細,肉質較軟身,鮮味重,肉則偏深色,肉身油份有少少重,但肥而不膩,入口即溶,滿口都係魚味香氣。另外,榴連炸彈香脆可口,榴連溶滲出黎過時有淡淡的榴連幽香,榴連愛好者一定要試下。海苔多春魚肉質特別嫩滑,魚身好酥脆,清甜鮮美,完全無魚腥味,加堆海苔更加prefect.蟹膏軍艦生拆左嘅蟹肉,配上濃郁嘅蟹膏,美味可口。燒菠蘿都好好食,菠蘿新鮮,非常甜美,食食下菠蘿汁就會滲出黎。甜薯粒粒味道一樣,薯肉肥厚,薯肉呈
今日有朋友生日,同左佢去大灜喜食放題好抵食,

食物質量同新鮮程度都幾好,食左好多野,上菜速度算快。

我地點左一啲刺身
首先,甜蝦粉嫩新鮮, 厚切魚生, 蝦味鮮甜,

獨特的質感唯有新鮮的甜蝦刺身獨有,甜味濃郁。

其次,三文魚刺身質感像肥肉,但沒有肥肉的味道,

慢慢咀嚼後會發現有種很香甜的魚味,值得品嚐!

食得多會"上瘾"啊。

另外,虎蝦爽口彈牙,鮮甜味比較濃,而且賣相得體,

超級鮮美,嫩彈,肉身豐厚。

而赤蝦則味道更為清淡,肉質腍軟不結實,大大隻,

食落去油甘魚有獨特的甘香,口感油滑幼細,肉質較軟身,

鮮味重,肉則偏深色,肉身油份有少少重,

但肥而不膩,入口即溶,滿口都係魚味香氣。
蟹膏軍艦生拆左嘅蟹肉,配上濃郁嘅蟹膏,美味可口。
燒菠蘿都好好食,菠蘿新鮮,非常甜美,食食下菠蘿汁就會滲出黎。甜薯粒粒味道一樣,薯肉肥厚,薯肉呈金黃色。
乳酪雪糕可以自己出去裝,可以自己隨心揀唔同口味而落,可以加一啲糖粒。