2018-06-06 2264 浏览
夢工房西日料理新裝修的日式放題,好有格調的裝修,夢工房感覺上都幾前衛,外觀就似以貨櫃、金屬、電影等要素做主調,別具一格。刺身賣相好靚, 色澤好光鮮,刺身全部厚切,食落有口感。三文魚沒有雪藏味,有魚鮮味,反而突出了豉油的鹹鮮。希靈魚也有魚香,象拔蚌刺身爽口;最有驚喜的是帶子,非常爽彈。壽司推介花之戀,同埋帶子壽司。帶子壽司有黑松露喺上面,食材好新鮮,好濃嘅黑松露味。至於花之戀,就有蟹籽同埋沙律面醬配搭,都好有鮮味。食落去一大啖,好有滿足感。羊架、西冷牛扒上枱都好唔錯,味道好好,漢堡扒比想像中好味,最值得一讚就是羊架 ,肉質不騷不銀,而且加上醬汁,非常美味。炸蝦天婦羅炸得很鬆脆,上枱嘅時候要即食, 蕃薯和南瓜超甜。 我最中意食嘅炸流心紫芋丸同埋燒雞翼,兩款都好美味。甜品方面有,有各款糕點甜品,還有冰涼的豆腐花,啫喱和雪糕,雪條等等,仲有平時比較少見嘅焦糖藍海鹽雪糕、香芋綿綿冰。呢度除了有汽水外,仲有啤酒、梅酒和清酒都是任飲,所以來呢部度飲吓酒食吓嘢都係一個唔錯選選擇。作為葵芳唯一一間既日式放題,價錢質素亦係唔錯,行完商場後就黎大食一餐都係一個唔錯既選擇。
夢工房西日料理

2018-06-05