2020-02-25 703 浏览
牛屋餐廳酒吧,一睇個格局,就知道係食傳統港式豉油西餐。呢度嘅午餐有湯有包有扒有飲品四十零蚊起有交易,非常抵食。我見周圍十個有八個都 order 咗雞扒,最初都有啲心郁郁,不過,身為牛魔王嘅我最後都係決定食紐西蘭肉眼扒。最先嚟嘅係羅宋湯同餐包,羅宋湯屬正常水準,個餐包則非常高質:不但暖笠笠軟腍腍,仲好貼心咁事先切咗一刀放埋牛油喺入面,上枱時牛油已被熱力溶化滲哂入麵包裡面,超好食😋。跟住主菜上枱,肉眼扒雖然食得出係有落梳打粉或鬆肉粉嘅( 呢個價錢我話冇落你都唔會信啦😂),不過都算有牛味有咬口,唔錯。總括嚟講,五十零蚊食個牛扒餐,其實性價比算高,希望搵次夜晚再嚟幫襯,到時認真試下佢啲牛。