每次经过呢间西餐厅,都觉得入面坐满客咁,感觉几正宗,今晚就黎试下。晚餐set 有3 courses dinner, 4 courses dinner 同steak night。 我觉得steak night几抵食,$178有一块牛扒,有三种牛扒选择,250g-300g, 仲包一杯饮品,可以拣wine/juice/coffee/tea。我拣左美国肉眼扒medium rare配红酒🍷😆我吾食薯条,所以要左蔬菜。呢个价钱系相当抵食,牛扒卖相几靓,炭火烧,几香。不过牛扒质素同价钱成正比,熟左少少变左medium, 牛扒都几多筋几难切。不过平平地可以锯扒配红酒黎讲,都吾错,加埋gravy 同mustard ,令牛扒口感升华。另外叫左个3courses dinner, 前菜叫左smoke salmon salad, 烟三文鱼比较细块同干身,不过下面的沙律菜好新鲜好fresh😋Main course叫左三文鱼柳配lemon butter sauce。呢个好有惊喜!第一次有人问我三文鱼要几成熟😆我叫左medium。出到黎效果好好,真系medium, 外表刚刚熟,入面系好juicy , 好好食😋👏🏻最后

最后可以拣甜品/餐茶。我地叫左甜品,系一件小蛋糕配雪糕。小蛋糕吾太甜,几厚实,食落都吾错。

呢间餐厅都几适合同朋友倾计聚会,职员都系外国人,餐厅设计都系欧洲色彩,可以饮下酒,几relax。
2023-05-25
用餐时段