2022-12-04
暖Love Love二人餐-酥皮焗雲吞花膠雞-櫻花蝦臘味煲仔飯-腐竹雞蛋糖水-可樂$159好味指數:8.5/10今日天氣❄️凍凍地,想去食個🫕煲仔飯,就嚟咗呢間,見到餐牌啲價錢全部都唔係好貴,俾我哋發現咗有個👨🏻👩🏽二人餐,仲要好抵食,所以叫咗嚟試吓。首先係個煲仔飯嚟到先,見到個樣已經覺得🥰好正,因為佢粒粒飯分明,仲鋪滿咗好多🦐櫻花蝦,臘腸,芋頭粒,🥜花生粒,潤腸粒,加埋佢特製嘅煲仔飯豉油,倒落去沙沙聲熱辣辣♨️,個底仲有微微嘅飯焦,撈勻食好有口感,臘味嘅油💦香加埋好有層次嘅口感脆卜卜好惹味。之後再嚟嗰個酥皮花膠雲吞🐔雞真係嚇親我哋,size 幾大個,切開入邊仲足料,有四粒雲吞,兩塊超大塊花膠,仲有🐔半隻雞,雖然size唔係大size嗰隻,但係成個碗都full晒🍲餡料。啲湯仲加咗杞子去整,就咁飲會清清地,但係其實你加埋個酥皮邊有去食鹹味係啱啱好,真係要讚一讚👍🏽佢哋預得好準,雞肉咬落去嫩滑,一啲都唔鞋口,雲吞就正常發揮。最後我哋揀咗一個嘢飲🥤一個糖水🍵,腐竹🥚雞蛋糖水,成隻雞蛋俾埋你,下邊仲有啲薏米,熱辣辣食完飯飲番碗,去下油膩非常滿足。總括嚟講呢個餐真係性價比🎖️之選,我哋兩個食完都係捧住
-酥皮焗雲吞花膠雞
-櫻花蝦臘味煲仔飯
-腐竹雞蛋糖水
-可樂
好味指數:8.5/10
最後我哋揀咗一個嘢飲🥤一個糖水🍵,腐竹🥚雞蛋糖水,成隻雞蛋俾埋你,下邊仲有啲薏米,熱辣辣食完飯飲番碗,去下油膩非常滿足。總括嚟講呢個餐真係性價比🎖️之選,我哋兩個食完都係捧住個肚走。😆