2020-05-16
平日2:53pm入座,見點餐紙只有套餐$148和散叫食物,於是問侍應有冇下午茶,她回覆有的只不過下午茶份量少正價一半,我當時很肚餓諗住用正價order, 但套餐入面有小食+面/飯+飲品,我諗咗幾分鐘都未決定食咩,突然聽到侍應問同事放唔放牌,我聽到有人答「放」,她就放了下午茶牌在我枱上,我望一望下午茶$48咁平應該唔夠食,好奇心反轉個牌「吓!乜原來3pm後套餐只係$98」,頂!做咩個侍應唔同我講三點後有優惠,仲要將個牌反轉放,好彩我未交點餐紙啫!平$50喎!於是我3pm後才交點餐紙,轉咗特飲加$18,我order咗小食kiki特色炒手,有三隻唔夠熱味道帶酸很怪,下次唔會再叫,至於主食叫咗麻辣蹄花伴麵,熱辣辣麵夠爽口彈牙,好食過我自己煑,豬手有三件好爽口味道唔太辣,我唔鍾意食太稔豬手所以覺得非常好食,飲品加錢叫咗芝士海鹽芋圓烤茶,呢個係我一生人第一次飲芝士奶蓋,所以我覺得好好飲,唔太甜又勁芝士味,埋單$116,竟然唔洗加一,喺IFC嚟講算係便宜,所以一到三點後附近工作嘅sales開始嚟食嘢。下次要試下尖沙咀店