2023-11-26
同同事食farewell飯,天氣轉冷想食辣野就去左呢間裝修幾靚既川菜館食lunch午市有得打邊爐同叫小菜,二人餐十分抵食!一開始待應同我地講皇帝菜今日吾靚,建議我地轉菜心,都feel到個服務好warm!order左野十分鐘內,d野食都好快送到🫶🏻前菜叫左口水雞同皮蛋,雖然係前菜但份量似主菜!口水雞肉質嫩滑,皮蛋辣汁甘香惹味超送飯又開胃!☺️是日燉湯係椰子雞湯🥥有幾片椰子浮面,清甜可口又潤肺,吾似出面d雞湯落味精🫖 仲送左兩杯竹蔗茅根汁比我地,見到成枝竹蔗放左落杯入面都幾surprise,完全冇諗過會甘足料😳最期待既主菜部分亦都冇令到我失望!蔥爆羊肉好juicy,完全唔羶又吾會過分重孜然味,調味岩岩好!🤲🏻酸菜魚肉質嫩🐟我呢d對少少骨都好敏感既人第一次食到一盤令我放心既酸菜魚,冇骨之餘仲好入味!夠酸!入邊雖然冇寬粉,有兩個女仔食呢個餐即是冇寬粉都係完全足夠!最後甜品部份都以為自己食吾落,但呢個紅糖流心糍粑真係冇得輸,雖然我同朋友都食得好飽,但係呢個真係好味到乖乖食完,岩岩炸好外脆內軟,入邊有紅糖爆漿,仲要吾算好甜會膩,超推介!🍯
午市有得打邊爐同叫小菜,二人餐十分抵食!