2023-03-03
朋友之前話夜晚去過呢間九龍城居酒屋唔錯,佢就話不如搵日午餐嚟食吓,咁我都諗住陪佢試吓,因為佢話午餐原來都幾抵食,識佢最貴嗰個餐都只不過係398 🫡🫡🫡😍😍😍講緊嘅係有齊晒前菜啊、刺身、壽司、鐵板燒、湯同埋主食~ 咁啱最近上堂黎開九龍城,所以咪過嚟試吓《角切魚生沙律》沙律菜配上粒粒三文魚、油甘魚、再加埋少少醋,呢個配搭好清新~食落好開胃,食完呢一個已經覺得非常餓😗😗《上戶盛盒》佢一上錯,我已經覺得佢擺盆非常精緻,呢一個盛盒,可以食晒油甘魚、三文魚、同埋赤蝦刺身,刺身用料選擇新鮮;特別赤蝦刺身,入口甜爽脆 😝 跟住壽司嘅質素都唔錯《鐵板牛油煎魚柳》牛油即係將魚嘅鮮味帶到出嚟,煎得好香,朋友都話呢個好食~《煙燻帆立貝、牛舌、雞翼》一上菜已經覺得好香木嘅味道,食落去好Smoky☺️ 食材多咗一陣煙燻嘅香味,朋友都覺得呢個好特別《蟹膏三文魚炒飯》炒飯粒粒分明,再加入埋三文魚嘅油香,蟹膏嘅鮮甜香味,整得非常好 😝😝《日本卷蛋》甜品方面,呢個日式卷蛋蛋糕份量岩岩好,又唔會死甜 ☺️飲品方面,我哋去得居酒屋,當然係會叫啤酒,今次試咗日本嘅 suntory beer☺️ 即刻覺得去咗日本嘅感覺 ~☺️☺️下次我
咁啱最近上堂黎開九龍城,所以咪過嚟試吓
《角切魚生沙律》
《上戶盛盒》
《鐵板牛油煎魚柳》
牛油即係將魚嘅鮮味帶到出嚟,煎得好香,朋友都話呢個好食~
《煙燻帆立貝、牛舌、雞翼》
《蟹膏三文魚炒飯》
《日本卷蛋》
甜品方面,呢個日式卷蛋蛋糕份量岩岩好,又唔會死甜 ☺️
下次我都會再嚟試吓佢嘅晚餐,出品真係唔錯,推薦俾大家試一試 ☺️