2018-07-04
上個禮拜,朋友帶左我去呢間酒店去食自助餐,我都冇嚟過呢間酒店,不過呢間酒店睇嚟好新淨,好似開咗冇耐咁。呢度地方都舒服,地方都幾大。雖然食物嘅選擇唔係好多,好在樣樣食物我都鍾意食,除咗一般嘅海鮮刺身之外,仲有幾款熟食,仲有好多甜品,同埋我最鍾意嘅朱古力噴泉而且呢度每人送咗粒炸帶子,炸得好香脆,帶子仲好鮮甜。呢個係田螺酥皮湯,酥皮好薄又焗得好脆,個湯底係好濃嘅蕃茄湯,仲有田螺仲入面,最鍾意佢咁細碗,飲完都唔會太飽呢度夜晚八點仲有表演睇,突然之間熄晒啲燈,原來廚師喺度整緊火焰香橙pancakes, 好有驚喜。pancakes 整得好薄,味道酸酸甜甜咁開胃另外,我最鍾意呢度嘅環境好安靜。唔似得一般嘅自助餐咁環境都好嘈,好多人,可以靜靜地慢慢咁食嘢,同朋友傾吓計
而且呢度每人送咗粒炸帶子,炸得好香脆,帶子仲好鮮甜。