2023-01-20
樺輝記📍荃灣運通街6號運通洋樓地下M號舖🌄環境啲位置好梳落,坐得好舒服,而且位於荃灣路德圍,荃灣最多美食嘅地方,勁容易搵到!值得一提嘅係,坐低嘅時候會有啲花生俾你食下醫肚,幾貼心~ 🧡 食物🐓砂鍋啫啫農家雞 $148呢個啫啫雞我嗌左小辣,甜甜地嘅基底加上啲辣作為點綴,入面嘅香料都幾豐富!有蒜頭、洋蔥、芫荽等,食落好入味好香,雞件都好嫩滑,唔會有啲好多碎骨嘅位,食得好爽好舒服,同埋雞嘅份量以佢呢個價錢嚟講算好多,好唔錯!😙推薦度:😋😋😋😋😋🍚蟹黄蟹肉炒飯 $98就咁睇蟹黃蟹肉好似唔係好多咁,其實撈埋食又可以每啖都食到蟹嘅香味🥳飯本身嘅調味係淡嘅,但係依然粒粒分明好香,同埋咁就唔會蓋過蟹肉本身嘅香味,我覺得做得好好!推薦度:😋😋😋😋🥟 一口炸饅頭 $38表皮好脆,但係內裡又好柔軟,點一點煉奶,好罪惡但係好幸福……我男朋友係隻螞蟻,雙眼放光。🤩推薦度:😋😋😋😋💚飲品🍸天地1號 $15我之前冇飲過呢個嘢飲,結果覺得好正,係蘋果醋,勁適合食雞煲呢啲重口味嘢嘅時候飲,好解膩,希望其他餐廳都仿效下🤣推薦度:😋😋😋😋😋
📍荃灣運通街6號運通洋樓地下M號舖
🌄環境