2021-05-30
💛#黃店大角咀亦係個黃店地圖集中地😋首先介紹星馬餐廳先,當然有海南雞飯喇沙咖喱飯等,但肉骨茶要星期六日先供應,仲有高人氣嘅8安士厚切豬扒咖喱、咖喱農夫包😋晚市套餐都經濟$62-78,份量都大份味道唔錯,所以閒日都比較多人。晚市套餐(包老火湯或飲品) 星期一至五供應👓秘方香茅雞扒喇沙摻摻 $64摻摻即係米粉溝油麵,當中有魚蛋豆卜同隻半熟蛋,喇沙都好重椰香味,反而唔係好辣。最驚喜係個雞扒,有香炸感覺因為好香脆可口,而且都好重香茅味喺調味方面好夠,雞扒都好大份好多肉。評分:8/10👓馬拉風味參巴魚扒配椰漿飯 $65魚扒都好大塊炸到香脆,有少許魚骨不過都大條容易吐,有隻太陽蛋放面,督穿個蛋黃撈飯正!當然有香辣參巴醬撈飯沾魚正,椰漿飯微微椰漿味,唔算非常香濃不過都有,碟旁當然附上花生同魚乾仔。評分:7/10👓焗咖喱雜菜農夫包配厚切豬扒 $88可選星加坡咖喱🌶🌶或小印度咖喱🌶️呢個係主餐牌散叫,一上枱「哇」咁大份嘅,佢個農夫包好大個烘得香脆沾咖喱食一流👍🏻揀咗星加坡咖喱,果然係有啲辣,不過有少少似日式咖喱咁帶點甜,正常咖喱味未非常突出,唔食得辣嘅朋友建議叫返小印度辣。雜菜其實只係少許沙律菜和紅蘿蔔條
晚市套餐(包老火湯或飲品) 星期一至五供應
評分:8/10
評分:7/10
可選星加坡咖喱🌶🌶或小印度咖喱🌶️
呢個係主餐牌散叫,一上枱「哇」咁大份嘅,佢個農夫包好大個烘得香脆沾咖喱食一流👍🏻揀咗星加坡咖喱,果然係有啲辣,不過有少少似日式咖喱咁帶點甜,正常咖喱味未非常突出,唔食得辣嘅朋友建議叫返小印度辣。雜菜其實只係少許沙律菜和紅蘿蔔條,不過主角係厚切豬扒,豬扒有少少香炸感覺所以有啲脆邊可口。份量都好大適合3-4人,呢個價錢來講CP值幾好😋
評分:8/10
味道反而偏港式,唔太似馬拉奶茶咁香甜,可能其實依款只係普通奶茶😂
👓馬拉怡保白咖啡
香咖啡味但都係普通正常嘅馬拉白咖啡味。