2019-03-05
今日係北角發現了呢間新餐廳, 食新加坡菜, 環境都唔錯, 所以入去試下.剛好有張枱埋單, 所以可以即係入座 餐廳生意相當好, 由我坐底到埋單, 個零鐘食客滔滔不絕 ! 要開放埋 2 樓, 雖然非常忙碌, 但侍應仍保持禮貌, 態度良好, 食物上菜速度也正常. 馬拉盞炒貴妃苗 - 用小鐵鍋上, 保持熱辣辣, 香噴噴 ! 貴妃苗相當翠綠, 爽脆嫩口, 配合惹味的馬拉盞, 很好味 !!! 而且價錢相當實惠, 只係$48, 足夠 2 人食, 值得推介 !!大蝦 Laksa (金邊粉) - 湯底有冬蔭 / 叻沙, 配料同粉類可以自由配搭. 我揀左大蝦 Laksa (金邊粉), 叻沙湯底質地唔係好厚, 但聞落很香濃, 入口惹味 ! 金邊粉份量足, 一碗有2隻大蝦, 大蝦爽口彈牙. 金邊粉索哂香濃湯底, 唔錯 !!! 最后叫多碟 泰式豬肉碎生菜肉, 肉碎夠味道, 酸酸辣辣, 夠香口. 生菜都很新鮮 !價錢合理, 味道不錯, 很滿足既一餐 !!!
剛好有張枱埋單, 所以可以即係入座
馬拉盞炒貴妃苗 -
大蝦 Laksa (金邊粉) -
湯底有冬蔭 / 叻沙, 配料同粉類可以自由配搭.
價錢合理, 味道不錯, 很滿足既一餐 !!!