2022-03-21
好耐冇出去堂食今次同朋友嚟到apm呢間食韓式炸雞店食下午茶門口有大大塊menu介紹餐廳美食:見到下午茶套餐價錢都好抵,炸雞定價由$58-118,飯同小食都係$48起only。出面睇環境幾闊落,加上疫情都唔想同啲人坐得咁埋,見呢間幾安全就同朋友入咗去啦😎我地嗌咗:1️⃣蜂蜜牛油香蒜脆雞 $68韓國炸雞哩個價錢真係好抵,大家肉眼可見,份量都算多。雞全部都冇骨嘅,非常之方便。咬落去非常Juicy,又脆又熱辣辣,雞肉嘅牛油味好出,香蒜味都好明顯,配合蜂蜜甜甜嘅味道我覺得中和得好好。同朋友兩個人食🤤食極都仲有嘅感覺😹😹另外嗌個set仲配埋蘿蔔俾我哋,食嘢之前食啲蘿蔔,酸酸甜甜好開胃!2️⃣韓式海鮮煎餅 $88每次去韓國餐廳,我都會嗌煎餅,今次都唔例外。個人覺得呢個海鮮煎餅超好味😍😍入面有魷魚,菜,🦐…..個煎餅個厚度啱啱好(個人鍾意薄皮),唔會話太厚,又唔會太多粉,夠酥脆!配埋個沾醬真係very good😋😋3️⃣隨set配:一杯凍檸茶同熱柚子茶!個柚子茶俾咗好多好多好多柚子醬我👍🏻其實好足料,不過對我來講有少少太甜!兩個人埋單$172😎人均86/人環境方面幾好,店舖播好多K-Pop歌,氣氛幾開心!另外上網
今次同朋友嚟到apm呢間食韓式炸雞店食下午茶
門口有大大塊menu介紹餐廳美食:
我地嗌咗:
1️⃣蜂蜜牛油香蒜脆雞 $68
2️⃣韓式海鮮煎餅 $88
兩個人埋單$172😎
人均86/人
環境方面幾好,店舖播好多K-Pop歌,氣氛幾開心!另外上網睇話lunch time去食可以任fill泡菜同粉絲! 鍾意食泡菜同粉絲嘅朋友建議可以午餐時段去幫襯😇😇