2019-02-07 455 浏览
同朋友食團年飯,一定會揀中菜,不過上個禮拜好多地方都好難book。有朋友食過名館話OK,咁啱有位就二話不說book左。去到發現原來佢得一張大枱,我地真係好彩。即刻叫到成枱餸,整體水準平均,每一樣都好好味,有幾樣想特別講下!唔記得記低真正嘅菜名,以下嘅菜名都唔係真嘅!‼️‼️超推介呢間高質中菜館‼️‼️✨流沙包🔸黑色嘅包掃上幾條金色,賣相非常好,好得體🔸裡面真係流心!又唔會話太熱辣親嘴!🔸真係好好味,一定要叫!我地叫左3籠!✨乳鴿🔸燒得啱啱好,唔會乾,肉質鮮美🔸味道好,唔會太鹹!🔸份量足,partpart都有肉食!✨叉燒🔸一定要叫🔸燒得好好,蜜汁又甜又香🔸啖啖肉但唔肥✨蝦粉絲煲🔸好香口嘅一道菜🔸粉絲唔會硬,好入味好正!✨勝瓜炒淮山🔸瓜甜,淮山粉粉地一樣係好入味🔸清淡得黎有驚喜✨薯仔粒🔸呢個薯仔好好味😭🔸外脆內軟嘅口感👍🏾🔸味道好香好惹味✨蓮藕餅🔸小食黎講份量真係好足🔸少少煎炸嘅感覺,都幾香口🔸食完一舊想再食!名館真係幾有質素,碟碟都好味,值得一讚!👍🏾帶長輩黎食都唔會失禮!係十分高質嘅中菜餐廳‼️‼️超推介‼️‼️

‼️‼️超推介呢間高質中菜館‼️‼️

✨流沙包
🔸黑色嘅包掃上幾條金色,賣相非常好,好得體
🔸裡面真係流心!又唔會話太熱辣親嘴!
🔸真係好好味,一定要叫!我地叫左3籠!

✨乳鴿
🔸燒得啱啱好,唔會乾,肉質鮮美
🔸味道好,唔會太鹹!
🔸份量足,partpart都有肉食!

✨叉燒
🔸一定要叫
🔸燒得好好,蜜汁又甜又香
🔸啖啖肉但唔肥

✨蝦粉絲煲
🔸好香口嘅一道菜
🔸粉絲唔會硬,好入味好正!

✨勝瓜炒淮山
🔸瓜甜,淮山粉粉地一樣係好入味
🔸清淡得黎有驚喜

✨薯仔粒
🔸呢個薯仔好好味😭
🔸外脆內軟嘅口感👍🏾
🔸味道好香好惹味

✨蓮藕餅
🔸小食黎講份量真係好足
🔸少少煎炸嘅感覺,都幾香口
🔸食完一舊想再食!