2021-09-20 152 浏览
今次嚟到柴灣用電影為主題嘅薯仔屋西餐廳。出地鐵站過天橋就到,門口擺放住好多唔同set 嘅餐牌。餐廳係戲院裡面,買小食嘅話仲可以帶埋入戲院一邊睇戲一邊食添!一入到去個corner就有個小朋友天地,可以食飯之餘比佢哋放下電。我哋order左一個廚師特選西冷牛扒set,同埋一個舖天薯條配醬燒豬仔骨Regular Set。每個set都包一杯嘢飲 ,除咗普通茶飲仲有一啲特飲。牛扒set配埋一個三文魚凱撒沙律,最驚訝係竟然個份量係一整碟,並唔係普通前菜size。沙律有三四塊三文魚,麵包粒都好脆,生菜都好新鮮。成塊牛扒幾厚,叫咗五成熟,切落去真係啱啱好,食落唔會太韌又幾juicy,而且仲配埋薯條,食落去脆卜卜,冇油溢味!另外一個Set,舖天薯條配醬燒豬仔骨,份量都好多,豬仔骨都算幾多肉,個醬甜甜地幾好食。肉醬薯條係呢度特有嘅,個肉醬無一般茄汁咁酸,酸味中又帶點鹹味。