2020-07-07
旺角雅蘭中心大家可能成日都經過,但係你又知唔知,2️⃣樓其實好多餐廳🍽今日就去左「🌶祥仔辣辣🌶」,keep 住都有人排隊,好彩我排左一陣就入得座😌-黎到當然要食辣,佢個「辣到噴火精選套餐」相當吸睛🤩 $288 ✌🏻位,有齊晒以下野食,超抵‼️-💁🏻♀️前菜▫️惹火山木耳▫️川味口水雞▫️🖤木耳真.惹火,一入口即刻「辣」出黎,好刺激、好爽口、好開胃😝🐔口水雞相比下就無咁辣,雞肉都幾滑~-💁🏻♀️招牌菜▫️🍲祥仔招牌酸菜魚▫️魚片新鮮,口感勁滑🥰我地叫左少辣,所以湯底酸菜味比辣味重~仲有大量芽菜吸晒湯底嘅味道,唔錯👍🏻-💁🏻♀️特色菜▫️🔥噴火小籠包▫️乾煸四季豆▫️🥟香芹豬肉水餃▫️大推⚠️乾煸四季豆⚠️十分惹味香口,食到停唔到🤤依個套餐好就好在每樣少少,可以試均晒咁多野,小籠包同水餃🥟都係每人一粒,2️⃣樣都皮薄餡靚,剛剛好☺️-💁🏻♀️甜品▫️黃金南瓜露▫️食完咁多辣野,食返個味道香甜嘅🎃南瓜露,感覺特別舒暢🆒 而且依個南瓜露好好味,食落好滑,要試呀!😋-
💁🏻♀️前菜▫️惹火山木耳▫️川味口水雞▫️
🐔口水雞相比下就無咁辣,雞肉都幾滑~
💁🏻♀️招牌菜▫️🍲祥仔招牌酸菜魚▫️
魚片新鮮,口感勁滑🥰
我地叫左少辣,所以湯底酸菜味比辣味重~
仲有大量芽菜吸晒湯底嘅味道,唔錯👍🏻
大推⚠️乾煸四季豆⚠️十分惹味香口,食到停唔到🤤
💁🏻♀️甜品▫️黃金南瓜露▫️