2019-03-02
環境:岩岩開既天婦羅專門店, 位於青衣城最底一層, mr. Steak 對面. 由於係岩岩新開名氣大同餐廳唔算多位, 夜晚食都要等大約半個鐘. 員工服務都不錯, 而餐廳設計同日本食店一樣, 環境簡單乾淨, 光線十足.食物:天丼招牌菜是天婦羅, 所以每個餐都是天婦羅, 喜歡天婦羅既朋友一定會愛上天丼, 因為好像香港也不是太多天婦羅專門店.天丼天婦羅種類多, 除了炸蝦, 還有炸穴子, 炸帆立貝, 炸魷魚, 炸雞... 主食方面可以揀飯, 撈烏冬或蕎麥麵. 今次我試左佢個巨星天丼, 入面有炸紫菜, 炸蝦, 炸魷魚, 炸帆立貝, 炸四季豆, 炸菇, 炸蟹柳全部各一個. 全部天婦羅都好好味, 我自己就推介炸帆立貝和炸魷魚要試. 第一次試天婦羅帆立貝, 本來都冇期望, 但食過真係覺得都幾好食, 雖然係炸, 但帆立貝都仲係好嫩滑同鮮甜. 炸紫菜都唔錯, 整體而言同日本食到既天婦羅差唔多, 係日本正宗既天婦羅味道.價錢:雖然是日本過江龍, 但價錢相當親民, 每個餐大約$50-$80, 最平$49都有. 呢個巨星天丼都係$75, 以質素來說呢個價錢相當抵食.
環境:
食物: