2021-12-03
位於長沙灣既新加坡菜 平日2點幾都要等一陣位先入得 下午茶價錢抵食物質素亦不錯😋✨鮮油咖央多士 ($32)呢個超邪惡但好好食 勁大舊牛油 再加埋咖央醬 個配搭出奇地吾會膩 多士烘到好脆口👍🏻✨Susan雞翼 ($38)Menu寫有3隻雞翼 點知黎到係有3隻雞全翼 仲有3個雞鎚 都幾抵食 雞翼岩岩炸起 好脆好香口 味道似芝麻雞翼咁 jeng✨招牌海南雞飯 配 排骨茶 ($68)去骨海南雞食落好方便 肉質嫩滑 雞皮位略有少少肥 不得不讚配海南雞既醬料整得好惹味 個薑蓉汁仲有沙薑味😍至於肉骨茶同馬來西亞果隻好吾同 新加坡呢隻比較重胡椒味 而馬來西亞就重藥材味 今次飲呢碗胡椒味重 辣辣地幾過癮😋✨麻辣玻璃魷魚通菜 ($48)叫左少辣 都覺得有啲辣 但辣得黎好惹味 個嘴不停keep住麻既感覺 好爽!魷魚好軟熟 咬感不錯 配搭麻辣食一流✨恐龍美綠 & 超冰凍椰青 (跟餐+$9 / $25)恐龍美綠飲落吾會滯 亦都吾會太甜 味道岩岩好 至於椰青就超清甜 用黎解辣一流🥳
✨鮮油咖央多士 ($32)
✨Susan雞翼 ($38)
✨招牌海南雞飯 配 排骨茶 ($68)
✨麻辣玻璃魷魚通菜 ($48)
✨恐龍美綠 & 超冰凍椰青 (跟餐+$9 / $25)