2019-07-02 565 浏览
幾個月冇見班懶人,費事諗食乜緊係要bk食放題,大家識做餓足大半日黎拆番餐勁。冇諗過咁多人唔諗住減肥,平日都坐滿人,好彩bk左位有卡位坐,我地幾個肥婆坐得好鬆動椅都未坐暖,又餓又渴既我,就趕住去飲品櫃拎野飲,雖然好多飲品花多眼亂,但首選始終係我情有獨種既解茶,至少飲番兩樽,真係唔係到到都咁多選擇,淨係飲解茶都抵番晒。拎完野飲轉個背就有大個自助沙律櫃任拎開胃前菜(元X要20幾蚊既螺、八爪魚,酒樓4,50蚊既冇骨白雲鳳爪,泡菜,車厘茄果d) 唔執輸夾左d開一開胃。拿拿臨點左放題主菜刺身,咩都食既我習慣第一輪刺身全部都點番10片以上,驚黎唔足(點佢又真係黎足,搞到我唔知點唔點第二輪好) 好彩每片都好精緻下,一啖可以兩片希靈魚,唔會太漏,可以放心安歌既!特別點名讚下帆立貝好大粒又鮮甜,甜蝦咁大條都食得好爽,最怕有d地文俾甜蝦壽司果種甜蝦,咁剝蝦殼都浪費時間。所以安歌都再點過帆立貝希靈魚仲有虎蝦,正!本身真係好鐘意食黑松露油甘魚壽司,所以全肚刺身下點都忍唔到口要食番兩件,食完再食我最愛既海膽手卷,細細舊好Q,唔算太撐肚!食完一輪生冷野,食番d熱野暖下胃,每次都要食既蟹粥,幾個人share一鍋,小食

食完一輪生冷野,食番d熱野暖下胃,每次都要食既蟹粥,幾個人share一鍋,小食多滋味!平時係街唔覺自己咁鐘意食粥,另外要特別提一提牛柳粒,難得唔「鞋」煮得幾「林」,食過太多間,牙都幾乎扯甩,鐘意食肉既朋友可以試下!
一口鰻魚個燒汁幾濃,係我鐘意既味,我真係可以一個人幾口KO佢!
佩服自己,食完咁多野,都仲可以食一口炸鮮奶、天掃羅,實在係炸物控,樣樣一口我都食左幾口,但細食既朋友就唔駛擔心,一口係真係一口既!
最後已經2.99/3肚既我,見到咁大個自助甜品櫃都無福消受,拎左個乳酪減下脂(真係幾鐘意放題後食乳酪) ,降低左幾多罪惡感!