2023-06-01
成都地道風味抵食米線,打工仔quick lunch 之選同友人去左食呢間佢office 附近典型茶記feel 的米線鋪(其實仲有雞煲烤魚食,不過邊會lunch time 咁趕食呢!但又真係見人食緊…..可能下次dinner 試下)#蒜泥白肉芝麻蒜泥紅油加埋肥美白肉,去米線鋪一定會叫啦. 另外叫左個菜中和下減少罪惡感#蟲草花鮮滑雞湯米線喜歡吃雞的友人都讚啲雞好味,冇呃人真係夠滑而且雞肉咬落結實. 個湯加埋蟲草花夠曬清香養生,米線滑又彈牙. 滋補健康之選. 加左祕製腩肉完全唔覺得肥膩,肥瘦比例適中,肉味香濃.#雲南小鍋米線 炎炎夏日食辣粉幾爽(加$ 𨍭左紅薯粉)湯底好香濃,加上配料芫茜花生等配搭得宜. 餸叫左肥牛,麻辣腩肉同袐製腩肉,果然係肉控….well 其實仲有個芝心丸但沉左底影唔到. 大碗抵食先五十幾蚊,我覺得好食過某大型連鎖店好多.
#蒜泥白肉
#蟲草花鮮滑雞湯米線