2023-08-13 229 浏览
由讀大學已經開始食呢間餐廳,見證住餐牌嘅變化,今次經過紅磡見到就二話不說就入咗去,睇下有咩新嘢食,餐廳係星期日都有定食同下午茶揀,由於太肚餓,所以揀左個定食套餐同加左個小食拼盤。餐廳主打燴飯加主食,有炸雞,豚肉 etc.我哋就分別揀咗柚子炸雞配櫻花蝦蒸飯同黃芥末炸雞配蕃茄芝士飯。櫻花蝦蒸飯好香,而且分量十足,如果係細胃組織人士其實可以一個飯兩個人食。 以蕃茄芝士飯最吸引人就係好多芝士,岩哂我呢啲中意食芝士嘅人🤣🤣🤣🤣而小食拼盤就有餃子,炸雞,蝦片同炸蔬菜絲。不過呢個就差咗少少,唔夠熱,食落係暖暖地。定食係有配埋嘢飲,所以我哋叫咗兩杯海鹽奶茶。呢個就一般般,飲落係少少咸嘅奶茶😓😓最後梗係少不了定食配埋嘅甜品,我哋分別揀咗海鹽雪糕配冬甩同阿華田味冬甩。海鹽雪糕配呢個冬甩味道幾夾,而阿華田冬甩一開始以為係配阿華田味雪糕,原來係個冬甩係阿華田味,配雲尼拿味雪糕,都幾特別嘅配搭。

由於太肚餓,所以揀左個定食套餐同加左個小食拼盤。

餐廳主打燴飯加主食,有炸雞,豚肉 etc.