2017-03-20
想食的最優惠當然係揀下午茶啦,今次就試吓魚米家嘅下午茶,我哋叫咗咖喱牛腩飯同香濃蕃茄汁比目魚飯,佢包野飲,凍飲就加3蚊,加5蚊有個小食,我哋就加左個生菜同埋滷水豆腐。咖喱牛腩飯$40 賣相不錯,牛腩嘅份量不少,炆得都夠林,食食吓發現入邊有2條薯條,感覺有啲奇怪😲之後睇返個圖,原來真係有嘅,不過佢混入左牛腩入邊👀👀,果汁都正正常常,飯嘅份量很適中,有唔少嘅黑芝麻喺上邊比較美觀,再加埋配菜,$40算係超值。香濃蕃茄汁比目魚飯$40上枱第一下直覺係比目魚喺邊?平時食開都會係一塊,之後發現原來佢切左細粒。番茄汁睇得出真係比較濃,番茄汁唔係好稀果種,入面有蕃茄蓉,小洋蔥,味道不錯,比目魚香香脆脆的👍👍👍個飯上邊有幾粒芝麻,雖然係會靚啲,但係咁少唔俾好過比😥飯嘅份量都唔小,旁邊有啲配菜(粟米、椰菜、蘿蔔絲)冇咩味,不過加入番茄汁就幾好味。整體因為番茄汁加分,性價比高👍生菜$5 冇咩特別滷水豆腐$5 有三件,味道很好👍👍👍
咖喱牛腩飯$40
香濃蕃茄汁比目魚飯$40