2021-08-30
禮拜六趁着朋友放假,諗住喺觀塘附近覓食,見到中海日昇中心呢間台灣餐廳好似幾吸引,加上我哋好耐冇去台灣旅行...好掛住台灣菜,就揀咗呢間餐廳~餐廳有唔同套餐選擇,有好多地道嘅台灣小食,價錢都幾平,一個晚市套餐只需要$72,就包主食,小食同飲品,幾抵食,值得嚟試吓!台北夜市人氣組合$72超級豐富嘅夜市小食,我哋揀左烏龍麵,其實就係烏冬,套餐包括甜不辣,雞中翼,米血糕,百葉豆腐同埋金針菇~幾鍾意佢嘅雞中翼,醃製得好香好入味,仲有我最愛嘅金針菇~烏龍麵醬料配搭幾啱重口味組合$72有豬大腸,豬腩肉,豬皮,花乾同埋白蘿蔔~同樣係好豐富,我哋幾鍾意食豬大腸,煙煙韌韌,滷水味都幾濃郁,仲有半肥瘦嘅豬腩肉同埋豬皮,都唔錯,花乾幾特別小食有手工香腸,麻辣豬耳~之前去台灣都好鍾意食❤️呢間餐廳嘅台灣腸幾正,整得幾香,蒜香味幾濃郁🧄麻辣豬耳辣辣地,仲有青瓜嘅配搭,幾好味😋麥香紅茶一大杯濃郁嘅麥香紅茶味☕️微糖所以唔會覺得好甜,感覺幾健康~黃金烏龍烏龍茶味好突出🍵而且無糖,更加健康~同埋幾養生,仲可以消濟添萬丹紅豆烏龍鮮奶$20台灣嘅特色飲品,有好多紅豆,甜甜地、會有淡淡嘅烏龍茶味🍵奶香味幾濃郁,幾好飲餐廳嘅老細超
台北夜市人氣組合$72
重口味組合$72