2018-03-06
之前去過西環既店,見到超長龍而且店面好細所以冇試。無意中發現原來有分店係觀塘,就即刻過黎睇下。按照google map黎到,發現係一間外賣飲品店,正失望之際,見到隔離有張紙教點行去堂食既鋪頭,就係後一條街既巷仔入面,兩分鐘好快到去到街口已經見到長長人龍,最終等左15分鐘就入得,比想像快店入面位置幾多,裝潢好有九十年代風格兩個人叫左五樣野+兩杯野飲,等左唔洗五分鐘就有野食茉莉綠茶 冬瓜茶兩杯飲品都係偏甜,味道唔錯沙茶豬血湯豬紅新鮮冇腥味 裏面仲有韭菜,加左沙茶醬既湯好惹味,可惜豬紅唔夠入味 台南擔仔麵男朋友唔食魯肉飯所以揀左呢個,佢話冇乜特別,ok la 甘喎炸花枝丸上面加左啲胡椒粉調味,裏面有一粒粒既花枝,不過個人食過其他餐廳既炸花枝丸更好味所以覺得呢個味道只係可以左 魯肉飯 - 魯肉都幾多,肥而不膩,撈飯食好味 而且睇落細碗,食唒成碗都幾飽右 蚵仔煎 蚵仔唔多,醬汁做得幾惹味,同係台北食既味差不多叫左甘多野,埋單都係二百蚊有找(冇加一)就味道黎講,個人覺得7.5分啦,味道ok但冇乜驚喜但如果計埋價錢,真係比好多係香港既台式餐廳抵食所以如果係附近又唔趕時間,不妨一試
去到街口已經見到長長人龍,最終等左15分鐘就入得,比想像快
店入面位置幾多,裝潢好有九十年代風格
兩個人叫左五樣野+兩杯野飲,等左唔洗五分鐘就有野食
兩杯飲品都係偏甜,味道唔錯
沙茶豬血湯
所以覺得呢個味道只係可以
右 蚵仔煎 蚵仔唔多,醬汁做得幾惹味,同係台北食既味差不多
叫左甘多野,埋單都係二百蚊有找(冇加一)
就味道黎講,個人覺得7.5分啦,味道ok但冇乜驚喜
但如果計埋價錢,真係比好多係香港既台式餐廳抵食
所以如果係附近又唔趕時間,不妨一試