2022-12-28
前幾日哥哥喺葵芳食燒肉個陣影相比我睇,引到我今日去試下!原來間燒肉店距離地鐵站都唔使一分鐘,仲可以用THE GULU 攞位先,慳返排隊嘅時間!和風裝修比我感覺好乾淨好舒服 ,位置非常之寬躺 ,零油煙,另外最吸睛係有千與千尋無臉男同龍貓打卡位😍首先用手機落單,版面設計簡單清晰!1️⃣先選擇邊款牛同100g/200g2️⃣飯類分三種,有白飯、紫菜飯、一番玉子飯3️⃣麵豉湯4️⃣是日前菜/泡菜牛板腱套餐200g牛板腱大大塊,有大理石紋嘅油花,牛味相對地比牛小排濃郁。牛小排套餐200g牛小排油脂分布平均,厚切令口感更好,肉質細嫰。兩個套餐嘅白飯都升級做紫菜飯,連同芝麻拌勻後增添不少風味,價錢一百蚊左右,有齊是日前菜、飯、麵豉湯、肉,唔怪之得哥哥話好抵食,性價比高 !食燒肉最樂趣嘅地方就係自己動手燒,無論調味同熟度都係自己控制,店內貼心提供4款醬汁同調味粉,撒上黑椒同味鹽味道真係提升唔少啊👍🏻👍🏻追加一份翠肉瓜,有四大件,勁厚身!飲品叫樽裝蜜桃紅茶同蘋果梳打。最後叫朱古力雪糕做飯後甜品,面層有脆皮朱古力,正啊!
首先用手機落單,版面設計簡單清晰!
1️⃣先選擇邊款牛同100g/200g
2️⃣飯類分三種,有白飯、紫菜飯、一番玉子飯
3️⃣麵豉湯
4️⃣是日前菜/泡菜
牛板腱套餐200g
牛板腱大大塊,有大理石紋嘅油花,牛味相對地比牛小排濃郁。
牛小排套餐200g
牛小排油脂分布平均,厚切令口感更好,肉質細嫰。
追加一份翠肉瓜,有四大件,勁厚身!
飲品叫樽裝蜜桃紅茶同蘋果梳打。
最後叫朱古力雪糕做飯後甜品,面層有脆皮朱古力,正啊!