2018-02-12 2596 浏览
上星期經過荃灣,已經見到個派傳單嘅姐姐熱情地遞上宣傳單張,不過當時已經約咗朋友食雞煲,但係對於張傳單上面嘅食物依然係念念不忘。事隔幾日,都仲係心掛掛,今日晏晝嘅時間就約埋朋友去試吓呢一個刺身飯,雖然餐廳係新開張,餐牌上面嘅選擇唔算好多,但係價錢都相當實惠,對於選擇困難嘅我,真係好難揀。.極上招牌丼$128 (lunch 送麵鼓湯/汽水)上圖心大心細,最後揀咗極上招牌丼,新鮮嘅刺身排得滿滿嘅,見唔到入邊嘅飯,真係真材實料。刺身望落去都好新鮮,見到呢一個情況,立刻食慾大增。入面有好大隻赤海蝦、厚身帶子、肥美三文魚腩、劍魚腩、油潤甘香油甘魚、雖然賜婚刺身飯係用小木桶盛載,後來才發現啲飯嘅份量都好多,真係食唔晒所有嘅飯.三色丼$78 (lunch 送麵鼓湯/汽水)下圖但睇啲相,已經覺得好新鮮呀,刺身真係好鮮味。同埋啲面話其實雖然餐牌冇海膽嘅刺身或者壽司,但係其實可以詢問下店員,因為佢哋先視乎品質才決定當日有冇供應呢。.另外叫了芝麻雞翼嘅小食$22,即叫即炸不過不失,不過炸得有點over了,顏色較為深色,個人還是推介刺身丼!.餐廳環境:。題外話:最重要係lunch冇加一,着校服仲有九折,過咗l

極上招牌丼$128 (lunch 送麵鼓湯/汽水)上圖

三色丼$78 (lunch 送麵鼓湯/汽水)下圖

餐廳環境:

題外話:

最重要係lunch冇加一,着校服仲有九折,過咗lunch Time嘅時間,座無虛席。抵食