2020-11-08
深水埗物價比較平係人都知道,潮福實而不華,一d都唔貴,新鮮海鮮份量又多,性價比好高!門口係電腦商場後面的角落,雖然不大,也不是很難找。地方光鮮,整齊,最重要係乾淨。不遠就見到好多新鮮海鮮,我來了!一坐底落左第一張單,轉個頭就有碟勁香嘅乳鴿奉上,有d驚喜,熱辣辣香噴噴,食慾大增,點d淮鹽一流,脆皮好yummy! 今日叫左個 麻辣湯底火鍋, 那一陣花椒麻辣嘅香氣, 已經令我忍唔住 ,水滾喇。睇下呢個安格斯肥牛打邊爐, 牛肉上鋪滿雪花食落爽口彈牙同埋香濃嘅肉味, 真係要食番3,5, 7盤先至夠數。而我最期待嘅海鮮, 當然無令我失望。 尤其是係 龍躉 魚片 爽口彈牙連塊魚皮都食到乾乾淨淨。大大件咁,滿口鮮甜甘香!慾擺不能仲有千祈唔好唔記得 佢啲游水海蝦, 有一種好香濃嘅蝦味真係唔係咁容易成日食到。 有冇人可以話畀我知這一種叫什麼蝦呢? 呢隻真係我食過最好味的海蝦!除此之外仲有大量配菜任飲任食, 包括有美國肥牛啦,各色嘅手打肉丸,當中蝦丸尤其出色,應該是新鮮用純蝦肉打成, 仲有任飲啤酒汽水添呀!l
不遠就見到好多新鮮海鮮,我來了!
l