旺角又開咗新嘅燒肉店啦🍗大眾燒肉酒場係燒烤堂嘅新品牌餐廳 本身燒烤堂嘅質素都好高 今次嚟呢度都係冇失望🤩而且同樣都係勁抵食 樣樣都係幾十蚊一碟 忍唔住叫咗勁多款▫️和牛壽喜燒第一款係食呢個 店員會幫手處理 首先將雞蛋同燒肉汁拌勻 再用火槍燒和牛 燒好後點汁再同白飯一齊食🍚▪️薄切牛舌$28一碟有勁多片 咁抵梗係叫兩碟🤪雖然薄但係唔會乾 燒兩燒就食得 ▫️手切封門柳豐富肉汁💦而且牛味特濃▪️黑毛和牛小排油脂均勻🐂口感柔嫩軟稔▫️和牛霜降。赤身盛必食🥹入口有溶化感覺 但唔會覺得太油膩 味道出眾▪️西班牙黑毛豬燒起嚟有微焦效果 超香🤤特別鍾意脂肪部份▫️味噌五花調味做得唔錯🐖唔使再點燒肉汁 味道都好突出 我哋用特登叫咗碟生菜 用嚟包豬肉食 可以降低油膩感▪️松露雞肉本身嘅調味已經好惹味🐔配松露醬汁亦都好夾另外仲叫咗幾款特式熟食▫️免治和牛多士有驚喜🤩肉質好軟嫩 麵包烘過夠鬆軟 仲搽咗牛油 味道層次好豐富▪️豬油叉燒丼我去食客家菜都成日食豬油撈飯🙊邪惡但勁滿足 呢度當然與別不同 日式做法 厚切叉燒加埋大蔥 味道特香▫️CP雞軟骨至愛嘅炸物🫶🏻雞軟骨好大粒 份量亦好多 ▪️黑糖菠蘿菠蘿新鮮又鮮甜🍍外層黑糖脆脆地 兩者夾

▫️和牛壽喜燒
▪️薄切牛舌
▫️手切封門柳
豐富肉汁💦而且牛味特濃
▪️黑毛和牛小排
油脂均勻🐂口感柔嫩軟稔
▫️和牛霜降。赤身盛
必食🥹入口有溶化感覺 但唔會覺得太油膩 味道出眾
▪️西班牙黑毛豬