2020-03-04 143 浏览
呢日去到荃灣食火鍋放題,呢間係有朋友介紹所以來試下, 餐廳裝修同一般嘅火鍋放題店差不多, 都係有啲冷盤和沙律區等, 同出面有少少分別呢度有幾個雪櫃放好多菜畀客人自己拿, 餐廳都幾旺我哋都排咗一陣隊先有位。我哋都係嗌咗個鴛鴦鍋, 豬肺湯底和麻辣湯底, 麻辣湯底嘅香料都好足夠, 夠曬濃味。呢度嘅火鍋配料都好多選擇, 份量唔算好大可以試多幾款其他配料, 肉方面豬,牛,羊肉都有, 仲有較有特色嘅肉丸,例如孜然雞肉丸, 有幾款都幾有特色, 肉方面我比較鍾意佢個法式牛肉, 肉比較厚身和有咬口, 海鮮嘅火鍋配料都有蝦,蟶子, 帆立貝和蜆等, 蟶子喺其他火鍋放題都少見, 食落都幾有鮮味,冇沙, 蝦方面都算幾大隻, 食落爽口彈牙。其他火鍋配料我哋都試咗, 例如小朋友最喜愛的長蟹柳和自家製的餃子, 餃子嘅肉餡飽滿,味道又不錯。