2018-09-22 515 浏览
午餐时间一到就入左去北京老家等食lunch!入到餐厅发觉环境古色古香,装修有特色。每张台都有个小水缸,入面养左两三条金鱼仔,增添左生气。但系就有一浸味~除左装修特别之外,所用既餐具都系订制,印左餐厅名嫁。而相入面既茶系麦茶,几好饮!Order左一个小菜饭餐,一个面食配水饺餐。餐汤最快到。餐汤系中式罗宋汤,配料有牛肉、薯仔、椰菜、蕃茄等。牛肉份量有三至四块,虽带牛味,但略嫌鞋口同韧。薯仔唔错,够淋够粉。椰菜、蕃茄正常味道。汤水一睇就知伏,所以净系食配料冇饮到。牛𦟌面配韭菜饺既lunch set黎啦!牛𦟌份量唔少,有六片,不过系薄切。虽然牛味浓郁,但欠缺口感。小棠菜有三条,煮既时间啱啱好,菜仲保持到爽脆口感。汤底无论睇落定食落都好清,感觉几健康无咩油。最惊喜既系面条啦!面条系即叫即整嫁,因为果阵得好少客好清净,我听到厨房拍面既声><面条似上海面,形状系幼版乌冬,食落带少烟韧,唔会煮得过淋失去咬口,即使我影左一阵相,唔系即食都无浸到变淋,做得好好!牛𦟌面中规中矩,唔会好好食,又唔会觉得难食。面条做得出色,抵赞!韭菜饺令我好失望上到台,三只饺子全部穿晒皮,煮过左龙。因为穿左皮,
午餐时间一到就入左去北京老家等食lunch!
入到餐厅发觉环境古色古香,装修有特色。

除左装修特别之外,所用既餐具都系订制,印左餐厅名嫁。
而相入面既茶系麦茶,几好饮!

Order左一个小菜饭餐,一个面食配水饺餐。

餐汤最快到。
餐汤系中式罗宋汤,配料有牛肉、薯仔、椰菜、蕃茄等。
牛肉份量有三至四块,虽带牛味,但略嫌鞋口同韧。
薯仔唔错,够淋够粉。
椰菜、蕃茄正常味道。
汤水一睇就知伏,所以净系食配料冇饮到。
餐汤

牛𦟌面配韭菜饺既lunch set黎啦!
小棠菜有三条,煮既时间啱啱好,菜仲保持到爽脆口感。
汤底无论睇落定食落都好清,感觉几健康无咩油。

韭菜饺令我好失望

上到台,三只饺子全部穿晒皮,煮过左龙。
因为穿左皮,啲汁走晒出黎,我无辨法试到佢真正既味道

皮既厚度适中,菜肉比例平均,带有少少汤汁,味道就唔算太浓,清清地,唔知系咪因为穿左
而醋就几好味。

仲谂住一试饺子睇下系咪够出色,可惜全部穿晒皮,但见隔离台啲就好完整好靓,希望下次唔好再比啲穿左皮既饺子客人食

牛𦟌面配韭菜饺

糖醋鱼片配白饭
糖醋汁本身就酸酸甜甜,好开胃,无论点整都好难难食,仲好啱送饭添!
糖醋汁味道酸甜适中,无互抢味道。
鱼片份量唔少,比得大方,有八、九块,但鱼片就唔算太新鲜,鱼肉质地较淋身,无左口感。如果变左系糖醋肉,口感会较好同较满足。
配料有青椒、红椒、洋葱、菠萝等,正常水准。
白饭够热,软硬适中,唔错!

整体味道唔差既,但唔系我食过最好味既糖醋菜式~
糖醋鱼片

饭餐仲送糖水,是日糖水系椰汁西米露。
椰汁系沟水既,西米过淋,试左一啖就冇食了~
椰汁西米露

整体味道不过不失,未去到好惊喜(本身期望都几大)

小菜份量唔少,个人认为抵食过面食,一个人食一个小菜餐会好饱。

可能我唔好彩啦!隔离台既糖醋鱼片仲大碟同靓啲,饺子都完完整整

走果阵见到有人食糖醋排骨,经过都闻到醋既香味,本身今次想试但最尾冇叫到,好后悔!
所以我决定比多次机会佢平反,下次要试埋佢个糖醋排骨同炸酱面
2018-09-12
牛𦟌面配韭菜饺