今日係藍田買完野,係附近搵間餐廳食坐底前已經見到枱面有兩杯水,以為係上一手留底。之後我想要杯暖水,跟住同店員講:可以比杯暖水我嗎?店員好吾耐煩咁話:枱咪有兩杯水囉。我話:吾係我地嫁,坐底前已經有。店員:係囉!咪就係比你地囉,你睇下枱枱我地都會擺底兩杯水,陣間邊有人得閒拎水比人,你要我咪幫你加熱水。我已經無野好講,事先放低啲水,咁啲塵咪飛曬入水囉好吾衛生姐算!反正叫餐有飲品,趁我仲有個學生身分,食返個學生餐百搭香脆雞脾飯 $34配餐肉+照燒汁其實仲可以揀煎蛋/火腿/腸仔、蒜蓉汁/豉油汁炸雞脾超juicy!!啖啖肉 吾會炸到乾爭爭幾好食飯入面混入少量藜麥飯,感覺幾健康 又吾會煮得過軟或過硬,還可以欖角蒸鯇魚 $45 配白飯呢款口味較清淡同樣的白飯混入藜麥 份量非常多 應該有酒樓既3碗左右 細食記得叫少飯!鯇魚份量都吾少,又吾會淋左好多油,淡淡鼓油味加上欖角調味,仲有好多豆卜呢!欖角硬硬的而且很咸,應該不是吃的吧,主要來調味。如果換做梅菜或豆鼓會更好!不過鯇魚肉夠多都吾錯但由去到坐底落單到上菜,店員都好似嫌你煩咁,服務態度真係有待改善
今日係藍田買完野,係附近搵間餐廳食

坐底前已經見到枱面有兩杯水,以為係上一手留底。
之後我想要杯暖水,跟住同店員講:可以比杯暖水我嗎?
店員好吾耐煩咁話:枱咪有兩杯水囉。
我話:吾係我地嫁,坐底前已經有。
我已經無野好講,事先放低啲水,咁啲塵咪飛曬入水囉
好吾衛生姐

算!反正叫餐有飲品,趁我仲有個學生身分,食返個學生餐
百搭香脆雞脾飯
百搭香脆雞脾飯 $34
配餐肉+照燒汁
其實仲可以揀煎蛋/火腿/腸仔、蒜蓉汁/豉油汁
炸雞脾超juicy!!啖啖肉 吾會炸到乾爭爭幾好食
欖角蒸鯇魚配白飯