巧得鍋

How Awesome
餐厅: 巧得鍋
资讯:

2021-07-01 204 浏览
虽然呢排天气咁热,但系突然兴起想食冬天必备嘅鸡煲,所以去咗观塘呢间巧得锅,舖头位置隐蔽,唔系咁容易揾到,但系绝对值得一试。前菜有蒜蓉芝麻莲藕,小小麻辣,食落爽口,非常开胃,去到就得不及待叫咗个鸡煲,佢哋午市有鸡煲套餐,晚市就更加特别,有唔同配菜嘅鸡煲,有鲍鱼、牛杂、或者花胶鸡煲。午市套餐有荞麦茶,仲包娃娃菜同两碗白饭,非常抵食。平时食鸡煲就会想快啲食完加汤打边炉,但系呢度就可以focus返喺鸡煲,虽然食法,唔同但系一样咁滋味。鸡煲可以拣辣嘅程度,我哋就拣咗小辣,食得出佢哋有花椒八角,惹味得嚟唔会太刺激。鸡肉都非常嫩口,仲好juicy,配菜加咗红椒黄椒,望落好吸引。我哋叫咗鱼汤浸娃娃菜,可以帮助减低罪恶感,而且菜都好鲜嫩。食到辣辣地,叫咗杯菠萝沙冰同热情果沙冰。菠萝沙冰好香菠萝味,饮落甜甜地。热情果沙冰就比菠萝味酸少少,非常好饮,两杯都解辣一流。

蒜蓉芝麻莲藕

荞麦茶

午市套餐有荞麦茶,仲包娃娃菜同两碗白饭,非常抵食。

鸡煲

我哋叫咗鱼汤浸娃娃菜,可以帮助减低罪恶感,而且菜都好鲜嫩。
鱼汤浸娃娃菜

菠萝沙冰

热情果沙冰就比菠萝味酸少少,非常好饮,两杯都解辣一流。
热情果沙冰
2021-06-19