餐厅: The Lounge (香港JW萬豪酒店)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2011-06-10 298 浏览
嘩! 好耐未食過自助餐la~~ 本來想食brunch架,不過星期六無好食嘅brunch,而生日朋友仔就星期日要去飛,所以改食自助餐囉。依度有幾個朋友係會員,哈哈,所以我地一行六人...比三個人錢就得la~~~ (當然大家都要比服務費嘅) 依度除左無生蠔之外,其他野一應俱全。食食食...大家都"全力以赴,食到最好",戰後總括所有人平衡5碟以上,hehe~~~我選左兩個心頭好同大家分享:冷盤 - 必食蟹蓋依隻係加菲蟹,蟹肉不及隔離嘅花蟹鮮味,不過大大隻,好易食,適合我如此懶惰的人。大大隻嘅蟹蓋裡面盛滿蟹黃,可以一口一口用匙羹舀來食。蟹黃好稠,口感似奶油,有好重蟹味,有少少咸。最好係食完隻手好乾淨,唔洗洗手就可以食到其他野....hahaha~~其他冷盤海鮮如青口、螺、花蟹等都好食。沙律 - 羅馬生菜及cotta cheese沙律section有好多種生茶,有我鍾意食(但費...平時唔會食...)嘅羅馬生菜同火箭菜。乾煙肉同乾麵包粒都乾身同新鮮,睇得出係每次只做少量。有好多沙律汁選擇。可惜我最鍾意嘅凱撒沙律汁太稠,只好加些法國沙律汁"稀釋"。哈,食起上黎又唔錯wow~~ 最後使沙律增加食味,

我選左兩個心頭好同大家分享:

冷盤 - 必食蟹蓋
有唔同醬汁,但本人只要有lemon就夠。
好多蟹黃
驚喜又少有的好食
其他冷盤海鮮如青口、螺、花蟹等都好食。

沙律 - 羅馬生菜及cotta cheese
最正係所有菜同醬汁都放冰面!!!
沙律section有好多種生茶,有我鍾意食(但費...平時唔會食...)嘅羅馬生菜同火箭菜。乾煙肉同乾麵包粒都乾身同新鮮,睇得出係每次只做少量。有好多沙律汁選擇。可惜我最鍾意嘅凱撒沙律汁太稠,只好加些法國沙律汁"稀釋"。哈,食起上黎又唔錯wow~~ 最後使沙律增加食味,加左幾片parmesan cheese (yes, 係一片片,唔係一粒粒。係新鮮片嘅)。最驚喜見到cotta cheese,真係無邊度有,同沙律&煙三文魚一齊食,嘩~好食到停唔到口。推介。

依度地方唔大,要食一家要book位。夾食物檯一家有一個負責人上食物及清理,保持有足夠食物份量,就算碟邊都非常整潔。
2011-06-04
庆祝纪念
生日
最正係所有菜同醬汁都放冰面!!!
有唔同醬汁,但本人只要有lemon就夠。
驚喜又少有的好食
好多蟹黃