2022-08-31 21 浏览
餐廳星期日都有午市套餐,而且仲包了消暑的冬瓜湯同龍眼冰,性價比頗高。我們點了泰式海南雞飯飯的份量很多,而且帶點濕潤又有雞油香。雞是泰國食到的那種,不會偏肥,而且肉嫩有鮮味。冬蔭公鮮蝦湯河粉冬蔭公湯底屬於溫和版,不會太辣和重口味,但飲落開胃,令人食指大動。河粉有驚喜,爽滑彈牙,不會一夾就散。蝦有3大隻,食落新鮮,肉質飽滿有彈性。泰式原隻鮮魷鮮魷好大隻,又厚肉,而且燒得剛剛好,食落去肉嫩味鮮,超級滿足。小曼谷原隻芒果糯米飯這個真的是超級推介,糯米飯同芒果都好足料,糯米飯煙韌適中,芒果香甜,配上柔滑濃厚的椰汁,雖然已經有點飽,但都被我們極速KO。野飲有得叫少甜或者少冰,都幾貼心。芒果沙冰啖啖芒果蓉,不會越食越淡味。龍眼冰雖然跟餐送,但都不馬虎,俾足料。餐廳算是經濟之選,有咁多分店,質素都有返咁上下。
餐廳星期日都有午市套餐,

而且仲包了消暑的冬瓜湯同龍眼冰,性價比頗高。

我們點了
泰式海南雞飯

冬蔭公鮮蝦湯河粉

泰式原隻鮮魷

小曼谷原隻芒果糯米飯

龍眼冰雖然跟餐送,但都不馬虎,俾足料。

餐廳算是經濟之選,有咁多分店,質素都有返咁上下。