2021-05-06
午飯時間同朋友一齊喺大圍站附近,見到有「十二味」,似乎係新開嘅分店,朋友同我都去過佢不同地區嘅餐廳,幾好食,咁冇乜考慮之下又再入去開餐😆叫咗$56嘅午市套餐「牛肉麻辣香鍋」,包一小碟黑木耳前菜、白飯、維他檸檬茶,再加$148嘅「飄香毛血旺」,兩個人share😁😋「牛肉麻辣香鍋」叫咗小辣,真係做到小小麻小小辣,啱我胃口😆;雖然係小辣但係都味道濃郁😋;牛肉幾軟熟,仲有多種配菜例如蓮藕片、薯仔片、芫荽、黑木耳、青菜,同埋份量唔少嘅紅辣椒,配料幾多😋,呢個 午市套餐 抵食😊「毛血旺」個碟好大,份量亦多,頗有氣勢😆,裏邊有豬大腸、牛柏葉、五餐肉、魷魚、鴨紅、豬皮、同埋超大量大豆芽菜➕紅辣椒,仲應該係落咗好多不同香料😋;而喺「紅辣椒海」中「打撈」出各種食物慢慢食,都幾好玩😆