2018-07-26 1530 浏览
朋友生日,相約在荃灣食飯,又諗唔到食咩好,諗諗下韓日燒自助餐應該係個唔錯選擇,價錢都幾大眾化第一次吸到呢度食自助餐,環境都幾寬敞,坐位多,一般4人檯為主,不過人再多都無問題!如果編到壽司bar檯就可以更方便拎到壽司同魚生食!食物選擇都幾多,有生有熟,有甜有咸,有燒也可以打邊爐,真係包羅萬有,估唔到百幾蚊既價錢選擇可以咁多!除左生既食物外,仲有鐵板燒美食,有大阪燒,生煎包,仲有估你唔到既臭豆腐,同我覺得幾好食既燒牛肉!唔太臭既臭豆腐,建議熱辣辣時食,凍左就無咁好食!除左頭先提過既野食外,仲有好多炸物,好似薯格,雞槌,雞粒等等,而煮既食物都有唔少選擇!要特別讚下佢既調味架選擇都幾多,甜酸苦辣一應俱全,有專為燒烤既燒汁,也有辣粉,要調出心水口味話咁易呢!食自助餐,飲品又點少得,估唔到呢度除左一般既飲品外,連酒類都是任飲,而且選擇都幾多,由大支裝啤酒,到日式清酒,紅酒,同混合好既雞尾酒,都有好多選擇,喜歡飲酒既話,呢度真係無得輸!非酒精飲品有竹䉀茅根,五花茶,汽水,沙冰,豆漿等,飲品隨講有個凍櫃,入面放左好多甜品呢,而呢度d甜品都幾好食!我哋今晚主打食燒烤,食物質素以百幾蚊嚟講算唔錯!食到最後

唔太臭既臭豆腐,建議熱辣辣時食,凍左就無咁好食!

我哋今晚主打食燒烤,食物質素以百幾蚊嚟講算唔錯!

食到最後,點少得食甜品! 我覺得d甜品普遍都做得好食,無論中西甜品都係唔錯既選擇,特別係焦糖布甸,焦糖燉蛋,牛奶果凍都係可心水之選!

埋單每人百幾蚊,請埋壽星食都唔肉赤,非常抵食!