2019-03-30 262 浏览
呢日一行幾人嚟到這間位於大埔直街嘅《OPPA韓國燒肉店》食韓燒。餐廳牆壁畫滿七彩繽紛嘅彩繪,感覺熱絡。我哋揀左個每人$238嘅弘大燒肉放題餐。餐廳先送上頭盤配送,有A4黑毛和牛肩肉、A4黑毛和牛三角腩、澳洲和牛脷、澳洲和牛下腩、封門柳、鹿兒島牛柳粒、加拿大牛排骨、無骨牛肋肉同美國牛小排,真係十分豐富。肉質新鮮,唔同部位有唔同味道同口感,牛魔王必試!餐廳再送上五花腩肉 - 肥瘦交替,既食到肉鮮味,又食到油香味,每次食韓燒必點之一。食完以上配送覺得唔夠喉,點餐紙上面嘅頭盤、肉類、海鮮、韓式料理同野菜各大類有方格嘅都可以追點。雞腎燒完好爽口;豬大腸腸味香濃;當然唔少得新鮮嘅蔬菜同菇類。魷魚十分新鮮,燒完味香爽脆,職員話係每朝街市新鮮攞貨,絕對唔係一般冰鮮貨色。亦有好多款熱食選擇,人蔘雞湯,味道甘甜。真露蜆湯,材料豐富,除咗大蜆仲有豬大腸、白蘿蔔,魚腐等,鮮甜得嚟略帶胡椒味。每人加$30,就可以任飲呢兩個雪櫃嘅飲品。最後每人食返杯優質雪糕。呢餐任飲任食兩小時,每人都係二百幾蚊,成班朋友都覺得認真唔錯。

我哋揀左個每人$238嘅弘大燒肉放題餐。

亦有好多款熱食選擇,

人蔘雞湯,味道甘甜。

每人加$30,就可以任飲呢兩個雪櫃嘅飲品。

最後每人食返杯優質雪糕。