2021-11-19
咁啱去咗佐敦經過見到間隱世點心鋪同屋企人嘆翻個下午茶茶價簡直係時光倒流價價錢每位只係$3仲要免加一服務費真係非常抵食😋點心種類有好多閒日三點入座都坐滿晒人🔸卡通流心芋蓉包 $22呢款必點呀!睇點心紙上嘅圖已經見到呢款包好可愛🤣仲要幾特別!有個包都有唔同emoji😆平時食開都係流沙奶黃!呢款係芋蓉流沙,好香芋頭味😍一吱出嚟好流心😋食完都唔會覺得好濟🔸原隻蝦燒賣(兩粒) $15佢隻大蝦係燒賣面,蝦隻🦐爽口彈牙😋仲要大大粒!有兩粒或四粒揀!可以比人淨係叫兩粒好好。因為有時兩個人都食唔到太多嘢,每款又想試下,叫兩粒就最好!🔸金沙脆皮銀蘿腸 $26外層係嫩滑腸粉包著一層脆脆,脆脆層入面再包著入面清甜嘅蘿蔔絲!簡直係多重口層,外軟內脆😋仲有菜心係面👍🏼🔸籠仔金銀蒜海蝦飯 $40呢個價錢好抵食!海蝦飯好大籠😍海蝦大隻又新鮮,好香蒜蓉味!個飯有陣陣清香嘅荷葉味👍🏼好有驚喜🔸楊枝金露 $20甜品最怕會好甜,呢個楊枝甘露甜度啱啱好!好足料,每羹都有好多芒果粒😋雖然依加唔係芒果季節,但都好甜😍
經過見到間隱世點心鋪
同屋企人嘆翻個下午茶