2022-09-17 252 浏览
半年前黎過呢間「茴香」同朋友慶祝生日,今次帶媽媽黎試下SET MENU FOR TWO $398任食沙律吧🥗真係淨係個沙律吧都已經夠哂吸引,當日供應六款不同既沙津,有生果沙律🍎、蝦沙律🦐、蛋沙律🥚等,總有一款岩心水餐湯有泰式冬蔭功湯或椰子雞湯,清淡與濃味之間既選擇🫢椰子雞湯偏椰奶味,而冬蔭功湯就偏酸辣味餐飲有指定既兩款,今星期係凍青蘋果綠茶或者熱柚子蜜,如果揀其他飲品可以有半價優惠主菜可選兩款:▪️泰式咖喱軟殼蟹漢堡🦀漢堡用左竹炭包,比一般麵包更脆,中間原隻軟殼蟹,再加上生菜同蕃茄,整個漢堡好厚未試過食漢堡加黃咖喱,感謝好新穎,而且又幾好食😂▫️黑松露鮮菌炒意粉配肉眼牛扒🐮肉眼牛扒肥瘦適中,唔鞋口,多肉汁意粉好重黑松露味,比較creamy小食拼盤 $108 (套餐加配)有六款小食:單骨雞翼、炸蝦餅、炸春卷、煙三文魚米卷、巴馬火腿蜜瓜卷、無骨酸辣鳳爪每款小食都有3件,份量兩個人食真係好足夠,我覺得都幾抵食,但要衡量下食唔食得落🤫
半年前黎過呢間「茴香」同朋友慶祝生日,今次帶媽媽黎試下

SET MENU FOR TWO $398

任食沙律吧🥗

餐湯有泰式冬蔭功湯或椰子雞湯,清淡與濃味之間既選擇🫢
椰子雞湯偏椰奶味,而冬蔭功湯就偏酸辣味

主菜可選兩款:
▪️泰式咖喱軟殼蟹漢堡🦀
未試過食漢堡加黃咖喱,感謝好新穎,而且又幾好食😂

▫️黑松露鮮菌炒意粉配肉眼牛扒🐮
肉眼牛扒肥瘦適中,唔鞋口,多肉汁
意粉好重黑松露味,比較creamy

小食拼盤 $108 (套餐加配)