2021-08-21
去過Dazzling cafe幾次,今次再到The One分店發現佢地嘅二人餐相當抵食,內容物仲好豐富添。香料雞腿凱薩沙拉想叫墨西哥薄餅可惜售罄了,但嗌沙律都有驚喜,雞腿肉好嫩滑仲煎得外皮好香,沙律份量算多,蔬菜好清脆新鮮,配埋芝士粉煙肉粒及蛋碎一啲都唔會寡。黑松露義大利麵特別鍾意呢款意粉,菇味超濃再帶黑松露味,醬汁好creamy掛滿義大利麵但就稀身咗啲。整體都好滿意,我地好快就清碟啦!養生。麻油雞麵線大大碗,一上枱就好香嘅麻油味撲鼻,睇落雞件都有幾塊更有雞髀位,而麵線可能因為上枱後我地擺咗陣,所以都偏淋。但麵線吸晒麻油湯底嘅味道都幾入味。嚟到Dazzling cafe又點可以唔食佢地嘅窩夫呢!呢個經典巧克力鬆餅超推介,我地額外加咗麻糬($15),窩夫超脆加埋麻糬煙韌煙韌真係令人有不斷食嘅衝動。窩夫蛋香雖然唔算好出但做到外脆內軟就真係唔簡單,配上簡單嘅朱古力醬同埋脆粒,口感豐富。旁邊仲有球朱古力雪糕及蜜糖可以夾嚟食。套餐仲可以揀$45以下嘅特飲,既可滿足低消嘅要求仲有幾多選擇㗎!我就揀咗百香果鮮柚茶,果味幾出但略甜。反而鮮果葡萄柚氣泡飲就清爽得嚟又甜度剛好,唔錯㗎!
香料雞腿凱薩沙拉
黑松露義大利麵
養生。麻油雞麵線
嚟到Dazzling cafe又點可以唔食佢地嘅窩夫呢!