2009-07-19 25 浏览
去完朗豪坊睇戲,就去泉章居食晚飯。1行11人彈:間酒樓分2層,但人有人等,"木台"有"木台"吉。 等左15mins先死死氣俾張吉左好耐既"木台" 所以,酒樓既管理好有問題讚:1) 梅菜扣肉送飯係一流,正!!我平時夜晚唔食飯都要左1碗飯2) 梅菜鯇魚我不嬲都覺得街外既魚係非常差勁,難死到嘔!唔係硬到咬唔到,就係生渣。不過,lee個魚唔錯,大家一定要落單!!雖然,d梅菜鹹左少少,因為吸左大量既豉油,不過,魚肉唔錯,值得1讚!無論你淨食魚OR送飯都係美餚一碟3) 波蘿X魯肉唔甜唔酸,味道OK。唔落單都冇損失4) 冬瓜"更"一到果陣,大家都以為好食有限,因為太漿湖但一入口,大家連舉起隻大拇指既時間都冇,直至食清光先大讚一番。推介!推介!5) 鹽焗雞可能太多人叫,所以水準比較參差。不太好食,不過,話晒都係招牌菜,大家即管試下,博下你食既係好野啦6) 上湯菜夠清,頗鮮甜。可惜,我唔係好buy個味道。7) 客家茶果同我地想象既菜果係唔同,因為菜果應該係有內涵的,但lee種係冇既我諗大廚應該落左好多麵粉,好咬唔好食,冇味兼唔甜不過,大家可以試下其他菜果嘛食完之後,所有俾$$
去完朗豪坊睇戲,就去泉章居食晚飯。1行11人
彈:間酒樓分2層,但人有人等,"木台"有"木台"吉。
等左15mins先死死氣俾張吉左好耐既"木台"
所以,酒樓既管理好有問題
讚:
1) 梅菜扣肉

送飯係一流,正!!我平時夜晚唔食飯都要左1碗飯

2) 梅菜鯇魚

不過,lee個魚唔錯,大家一定要落單!!
雖然,d梅菜鹹左少少,因為吸左大量既豉油,
不過,魚肉唔錯,值得1讚!無論你淨食魚OR送飯都係美餚一碟
3) 波蘿X魯肉
唔甜唔酸,味道OK。
唔落單都冇損失

4) 冬瓜"更"

一到果陣,大家都以為好食有限,因為太漿湖
推介!推介!
5) 鹽焗雞
可能太多人叫,所以水準比較參差。

6) 上湯菜
夠清,頗鮮甜。可惜,我唔係好buy個味道。
7) 客家茶果
我諗大廚應該落左好多麵粉,好咬唔好食,冇味兼唔甜
不過,大家可以試下其他菜果嘛

食完之後,所有俾$$既大人都覺得抵食!!