2019-12-26 39 浏览
2019年12月19日 星期四今晚一放工就出左去旺角食飯,因為約咗女朋友同佢細佬表妹,諗左好耐唔知食乜好,細佬就話不如食串燒,話有同學之前食過唔錯原來舖頭係旺角東車站附近,一行落天橋就見到,仲有好多燈照住,非常光猛好彩我哋早入去食,仲未算太多人,可以唔使等位就入得,遲幾分鐘已經爆曬人餐牌圖文並茂寫低有咩串燒,仲配有彩色嘅圖畫,食慾即時大增,好想每樣都食叫咗嘢食之後冇幾耐就有嘢送到,先來嘅係秘製三重芝士撈丁,公仔麵上面滿佈燒芝士,夾上黎嘅時候輕易做到拉絲嘅效果,仲有好香嘅芝士香,食落去嘅時候又真係食到唔同嘅芝士味,我諗芝士粉一定會好鍾意之後有沙茶燒金菇,一個小石鍋咁上熱辣辣,每條金菇都有沙茶醬嘅味道,食落去好惹味跟住有燒餈飯,冇諗過餈飯都可以用嚟燒,外皮嘅飯脆卜卜,好似燒飯團咁,但係裏面又有肉鬆,好有香港嘅風格燒脆皮芝士腸,咬落去腸裏面嘅芝士標晒出嚟,係我每次BBQ都一定會燒嘅食物,脆皮腸同芝士真係好夾之後有玉子燒,冇諗過會有咁多件,咬落去食到雞蛋係軟熟嘅,唔會燒得太過火,加上幾厚身,所以食幾舊都已經幾飽仲有幾款串燒,分別係燒牛舌、燒墨魚丸同燒翠肉瓜,翠肉瓜燒完都仲有好多水份,墨魚丸同牛
2019年12月19日 星期四

仲有幾款串燒,分別係燒牛舌、燒墨魚丸同燒翠肉瓜,翠肉瓜燒完都仲有好多水份,墨魚丸同牛舌上面應該有調味過,所以食落好惹味

最後仲有甜品日式煉奶燒麻糬,麻糬好煙銀,配埋煉奶一齊食真係甜到入心,感覺好滿足

買單每個人都係大約$170左右,但係已經飽住個肚走
2019-12-19