2022-08-02 131 浏览
喺觀塘地鐵站隔離apm嘅鱷魚大厦, 全幢都差唔多係食肆, 而且仲要可以係擺婚宴場地 嘅地方,樓底高 ,地方大, 坐得舒適感覺亦很好, 所以同屋企人嚟飲餐茶嚟飲茶點少得食蝦餃之王, 蝦肉新鮮爽口彈牙, 蝦餃皮晶瑩通透薑蔥牛柏葉薑蔥汁滲入牛柏葉, 爽口彈牙又入味黑椒金錢肚 惹味嘅黑椒汁配上軟淋嘅金錢肚, 食到停唔到口蟹籽燒賣皇大大粒燒賣, 上面有新鮮蟹子, 咬落去卜卜聲, 係去茶樓必食嘅點心鮮肉小籠包 新鮮嘅豬肉汁,鎖住喺小籠包入邊, 小心入口嘅時候辣到喉嚨鮑魚汁炆雞腳 又香又濃又多汁嘅鮑魚汁, 經過長時間嘅 烹煮, 雞腳炆到好冧好入味香脆百味豆腐 外脆內軟嘅 香脆豆腐, 外面加上調味料, 豆腐香十足日式燒汁茄子 日式燒汁淋喺茄子上面, 再加上新鮮魚肉釀茄子入面, 味道絕配除咗以上好食嘅嘢之外, 其實仲有好多唔同嘅餸菜點心,都極之好食, 包括有涼拌雞絲粉皮 , 極之脆皮嘅紅燒乳鴿,山竹牛肉球,金珠鹹水角,金牌流沙包,蟲草花棉花雞,乾蒸牛肉, 特色嘅菠蘿叉燒焗餐包,春風得意腸同鮮蝦炸雲吞, 所以一大班人一齊去食,樣樣都可以食到, 十分滿足

薑蔥牛柏葉
薑蔥汁滲入牛柏葉, 爽口彈牙又入味

黑椒金錢肚
惹味嘅黑椒汁配上軟淋嘅金錢肚, 食到停唔到口

蟹籽燒賣皇

鮮肉小籠包
新鮮嘅豬肉汁,鎖住喺小籠包入邊, 小心入口嘅時候辣到喉嚨

鮑魚汁炆雞腳

香脆百味豆腐
外脆內軟嘅 香脆豆腐, 外面加上調味料, 豆腐香十足

日式燒汁茄子