2020-11-29
三文魚壽司配稻庭素麵下午茶餐 (包沙律及汽水) $48⭐️⭐️⭐️⭐️.本來無打算去板長食,誰知經過見到張下午茶餐海報,原來板長有下午茶,真不知道,是去到5pm,還趕得切。.下午茶餐$48,都好多款,有天婦羅丼、三文魚壽司、溫泉玉子牛肉丼等,一律$48。初時還擔心不夠飽,日本餐本身比較細份,而且又是下午茶,加上$48咁平,仲諗住要加叫其他小吃,食物上時同食落肚又發覺都好飽,因為個餐有5件壽司、一碗麵,仲包埋沙律及汽水,都係$48,加埋一都只係$53,抵👍🎊.三文魚壽司配稻庭素麵下午茶餐 (包沙律及汽水) $48⭐️⭐️⭐️⭐️我喜歡5件三文魚壽司有幾件是有魚皮,魚皮特別多魚油,所以營養同味道都有著數。.「稻庭素麵」挺順滑,原來也有來頭,上網搜尋得的結果發現「稻庭素麵」是個有百年歷史、來自秋田縣南部的的品牌,用小麥粉以手工古老傳統揉麵方法製成,更曾是上貢天皇的御品。.總結:✅推介好抵的下午茶餐✅坐得舒服✅地點方便✅餐前餐後有街行 (Aeon乜都有,又近太古城)📌要注意的是下午茶時間,平日是2:30pm-5:00pm, 週末是3pm-5pm。
三文魚壽司配稻庭素麵下午茶餐
總結:
✅推介好抵的下午茶餐
✅坐得舒服
✅地點方便
✅餐前餐後有街行 (Aeon乜都有,又近太古城)