2020-06-11
呢段時間因為辭咗工所以晏晝時候就可以同屋企人去飲下茶食個包~ 因為屋企人比較賴嘅關係,所以我哋近近地就去咗上環信德附近一間酒樓望月軒 佢地本來有個雀籠點心拼盤 ,靚靚哋好啱港女去打卡,再加埋個海景真係一流但奈何唔太啱佢哋口味,所以唯有作罷~~下次同朋友可以去試!我地兩點左右黎到,佢哋嘅下午茶好抵大中小點一律都係$22我哋叫咗蝦餃,望月小籠包、生煎包、香煎蝦米腸 、 上素菜苗餃同埋脆皮五香素鵝,最後仲叫左甜品酒釀丸子蝦餃蝦碌飽滿而且皮薄 讚!之後小籠包~肉餡多汁但係因為我掛住影相嘅關係,凍咗搞到個皮有啲硬🥺呢個生煎包好好味,包煎得香 個肉餡好juicy!蝦米腸煎得好香好多蔥花加埋牆汁係咁食食食!上素菜苗餃:啱晒減肥人士入邊全部都係菜菜菜同菜,但係略嫌外皮有啲口好似食緊水晶包咁~~~脆皮五香素鵝,係媽咪指定菜式,外皮炸得香脆,好香口!最後再食埋酒釀丸子,就完滿了!
但奈何唔太啱佢哋口味,所以唯有作罷~~下次同朋友可以去試!
蝦餃蝦碌飽滿而且皮薄 讚!
呢個生煎包好好味,包煎得香 個肉餡好juicy!
蝦米腸煎得好香好多蔥花加埋牆汁係咁食食食!
脆皮五香素鵝,係媽咪指定菜式,外皮炸得香脆,好香口!
最後再食埋酒釀丸子,就完滿了!