2021-07-26
之前去過<Cafe Paradise>食晚餐,覺得 set dinner 抵食又好食,而且餐廳環境裝修又幾靚,坐得好舒服,今日比我發現原來北角都有新的分店,下午茶時間,見門口Tea Set menu 嘅價格都係五十幾蚊起,甘抵食,當然要試下!!下午茶選擇都幾多,有小食、意粉、飯類同pizza都有。如果下午茶吾啱食,午餐都仲有得供應到5:30pm,選擇同樣豐富。餐廳仲有石燒牛扒,而且仲要係全日供應,價錢都係$78起,絕對係超值之選!!<焗芝士牛肝菌汁野菌意大利粉 $53>芝士牛肝菌汁個味道非常之濃郁,入口好creamy,雜菌份量都幾多,意粉入口亦非常煙韌,非常好食。<石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒 200g $78>半生熟牛扒就放在一塊石燒板上,讓客人自己燒熟,自己調節牛扒的熟度,個人覺得不要烤太耐,因為擔心會過熟,而好處就係塊牛扒可以保持到熱辣辣甘入口,新鮮好食。牛扒的肉質不錯,咬落去味道有牛肉味,亦帶有質感,呢個價錢嚟講,相當抵食。<黑松露雜菌意式薄餅 $58>估唔到嘅係,呢度嘅薄餅都相當有驚喜,薄餅上面嘅雜菌同芝士餡料都
下午茶選擇都幾多,有小食、意粉、飯類同pizza都有。
<焗芝士牛肝菌汁野菌意大利粉 $53>
<石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒 200g $78>
<黑松露雜菌意式薄餅 $58>
估唔到嘅係,呢度嘅薄餅都相當有驚喜,薄餅上面嘅雜菌同芝士餡料都好多,而且松露味好夠,入口好香脆,而且仲好大個,絕對係必食之選吖!!
是日特飲青蘋果梳打同凍奶茶,青蘋果梳打好清甜,而且跟餐亦無須要加錢,值得推薦!凍奶茶是西式茶底,味道反而較淡。不過餐廳供應嘅飲品都幾大杯,抵飲吖!~
整體來講,餐廳嘅食物質素水準都非常之高,而且價格相當便宜,兩個人食個寫意下午茶都係所費無幾,絕對值得推薦,相信我好快又會再來!!