2019-05-14
旺角街頭有好多小食 間間都離唔開串燒、格餅同雞蛋仔🧐呢間特別啲係食三文魚🐟😼係挪威三文魚新鮮直送架🇳🇴!原來佢地係挪威有自家養殖場😹間鋪除咗有小食仲有挪威當地乾貨買例如魚子醬、朱古力、牛油、薯片等等😹〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻原味三文魚💲48Pepper salt salmon原味姐係椒鹽味😌濃味得嚟食到三文魚嘅魚味!〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻芥末三文魚💲48Wasabi salmon芥末係甜芥末而唔係日本個啲wasabi😗佢啲汁都幾多但唔會多到整冧晒啲三文魚😋〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻金沙三文魚💲48Salted egg salmon超多鹹蛋醬🤩未食已幾聞到佢好香🥰真係好足料 宜家好多餐廳都有鹹蛋黃醬但多數煮得冇咪味又食唔出 呢個超夠味👍🏻(夠味到我覺得太鹹 應該落咗啲鹽 可以輕手返少少🤪)〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻煙三文魚糖心蛋💲20Boiled egg with smoked salmon蛋心係真係幾甜 不過蛋白煮得有啲硬 本身以為佢係台式醃過個啲🤣但好似冇醃原味咁樣先可以食到三文魚嘅鮮味😼(但個人應為可以落少少調味🤣)〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️佢所有嘢食都係即叫即炸🤓炸得好快唔洗等好耐 同埋
👉🏻原味三文魚💲48
Pepper salt salmon
原味姐係椒鹽味😌濃味得嚟食到三文魚嘅魚味!
👉🏻芥末三文魚💲48
Wasabi salmon
👉🏻金沙三文魚💲48
Salted egg salmon
👉🏻煙三文魚糖心蛋💲20
Boiled egg with smoked salmon
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
佢所有嘢食都係即叫即炸🤓炸得好快唔洗等好耐 同埋佢炸嘅外皮薄得嚟好酥脆 啱啱好唔會有好油膩嘅感覺😽三文魚都唔會煎得太老 整體不錯係個鹹蛋味太鹹食完要飲水🤣佢真實仲有魚蛋好出名可惜我唔食得辣🤣行行下街肚餓可以試下平平地又幾好食同埋份量啱啱好唔會太飽un住個肚食唔落下一餐🤓(仲有啲人好nice🤣)
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
Norway House (旺角)
📍旺角洗衣街89-91號偉基樓地下A1號舖