2018-05-27
今次叫咗一個2人套餐($238)及2個薑汁豚肉定食。個2人套餐包括:雜菜沙律4隻餃子牛油拉麵 豬軟骨拉麵薯餅(南瓜&紫薯)蒜片牛柳粒巨峰烏龍茶紅豆牛奶抹茶雜菜沙律係用黑醋汁,同埋啲菜都好新鮮,食落好爽口,食完成餐飯當清下個口就最啱啦。個日式炸薯餅就有南瓜同埋紫薯味,個口感有少少似天婦羅但係入邊個餡係南瓜蓉,亦都唔錯!蒜片牛柳粒果然係餐廳嘅推介,啲肉粒又林又夠juicy,加埋個小沙律配菜,個個都爭住食。豚肉薑汁燒定食則配有白飯、麵豉湯、一碗蛋、一兜仔前菜,同主菜薑汁豚肉。嗰碟肉亦配有洋蔥,加埋碟底汁,真係冇得彈,所以我哋喺5月5號試過之後今次再食 而個巨峰烏龍茶有好甜嘅巨峰提子味又有茶味,又真係唔錯最後就講下個環境,雖然俾我哋5月5號去果次多人,但係仍然都係好光猛同舒適,環境👍🏻4個人埋單包加一共$426,個個都食到好飽,算好抵食,加埋新開的金記冰室,我哋又多咗2個係置富的新選擇,一定會繼續幫襯ps. 其實我哋約1年幾前都幫襯過,但今次5/5&22/5兩次食都好好食,果然有很大進步
雜菜沙律
4隻餃子
牛油拉麵
豬軟骨拉麵
薯餅(南瓜&紫薯)
蒜片牛柳粒
巨峰烏龍茶
紅豆牛奶抹茶
而個巨峰烏龍茶有好甜嘅巨峰提子味又有茶味,又真係唔錯
雜菜沙律
豚肉薑汁定食
牛油拉麵、豬軟骨拉麵、日式餃子、蒜片牛柳粒、日式薯餅