早几日喺YouTube见到有人食过呢间餐厅,几十蚊嘅一个semi-buffet,竟然仲会包任饮红酒同白酒,我同朋友见咁抵,特登搭车嚟试吓,睇吓虚实入到餐厅,第一个感觉系空间感很大,同朋友坐低慢慢食最啱再睇睇餐牌,选择认真唔少,有最平嘅净沙律吧$88,再加多$10起就会有主菜,今日我同朋友叫咗一个黑椒牛柳丝炒意粉,再叫了一个希腊风味烤春鸡配柠檬汁叫完主菜即刻出去睇吓有咩食先,沙律吧有唔同嘅配料,有最基本嘅蕃茄仔粟米,都特别一点嘅云耳,麻辣莲藕,同橄榄都有齐餐厅注重卫生,所有拎食物嘅客人,都必须要佩戴口罩另一边有唔同嘅沙律菜,洗得好干净,咬落好爽脆,望落同识落都感觉新鲜仲有唔少沙律,包括有一啲已经调好味道嘅长通粉沙律同薯仔沙律,薯仔沙律烹调得恰到好处,薯仔唔会过淋,但食落又带有一种软绵绵嘅口感自制嘅沙律竟然有四款酱汁任选未食主菜,已经捧咗一大盘沙律返位食,拎咗少少芝士玉米片试吓,口感香脆,玉米味浓郁沙律吧仲有餐汤,今日系南瓜汤,口感顺滑,每一啖都可以轻尝著鲜甜嘅南瓜自助餐枱的另一边,摆着红酒同埋白酒,真系比客人任饮,呢个价钱,连红白酒都任饮,真系算超值。食咗唔少野,撑住个肚都仲要食主菜,呢

入到餐厅,第一个感觉系空间感很大,同朋友坐低慢慢食最啱

餐厅注重卫生,所有拎食物嘅客人,都必须要佩戴口罩

自制嘅沙律竟然有四款酱汁任选

食咗唔少野,撑住个肚都仲要食主菜,呢个黑椒牛柳丝炒意粉,牛肉肉质比较嫩滑,淡淡的黑椒升华了牛肉本身的肉味,黑椒同牛肉本身就是绝配

意粉炒得够烟靱,好有口感

另一个主菜,叫咗烤春鸡,用香草烧到外皮香脆,但火候操控得不错,咬开之后,吃到的仍然是有肉汁的鸡肉,真正做到外脆内嫩
好香口

食到呢一刻,点都要留返少少位食甜品甜品柜有啫喱,布甸,唔同款式嘅蛋糕仔,连乳酪同豆腐花都有齐。另一边厢仲有唔同口味嘅雪糕

就算几饱都好,见到有冲绳海盐雪糕,我都忍唔住食咗一个。咸咸地又甜甜地,口感特别,相信大家一定钟意食

总结来讲,坐得舒服,价钱经济,埋单仲有九折,喺观塘想食一个有质素嘅半自助餐,呢度绝对系一个好选择
2020-09-29
用餐时段